Svømmeforældre
Det kræver sit at være forældre til en svømmer og her finder I lidt information som kan hjælpe i en travl hverdag hvor svømningen skal passe ind.
Samarbejde med træneren
Det er vigtigt for trænerne, at have en åben kommunikationen mellem forældre og trænere for at hjælpe jeres børn bedst muligt
Det er vigtigt, at I tager fat / skriver en mail til de ansvarlige trænere, hvis jeres barn siger, at han/hun ikke trives på holdet, eller der er mobning eller ligne. Trænergruppen er desværre ikke tankelæsere, og der kan ske ting ude i omklædningsrummene, som de ikke ser eller hører.
Det samme gælder selvfølgelig også hvis trænerne opfanger noget til træning som svømmerne har det dårligt med, som forældrene burde vide.
Hjælp mit barn er syg / skadet
Sygdom
Hvis barnet går hen og bliver syg, er det selvfølgelig jer som forældre der bestemmer om barnet skal svømme eller ikke skal komme til træning. Dog har vi i GTI haft god erfaring med reglen, er man rask til træning, så er man også rask til skole, hvor den selvfølgelig også kan køres omvendt. Dog kommer det selvfølgelig an på hvad barnet fejler, og om barnet vil til træning.
Skader
En af de negative ting ved sport er, at man kan komme galt afsted. Specielt i svømning er der en statistik, der siger, at ca. 70% af alle svømmere kommer til at have en skade i løbet af deres svømmekarriere. Denne statistik er selvfølgelig noget vi i GTI prøver at formindske så meget som muligt, med fokus på skadesforebyggelse og god teknik.
Dog hvis skaden skulle ske, at jeres barn/børn skulle få ondt et eller andet sted, så er vores bedste råd at få jeres barn afsted til en fysioterapeut så hurtigt som muligt. Jo længere tid der ventes, jo værre kan skaden blive.
Sørg bagefter for at fortælle de ansvarlige trænere hvad der er galt, sådan så de kan holde ekstra øje med børnene, og at de kører deres øvelser.
Hvis der kommer nogle øvelser, jeres børn skal køre derhjemme, så må I godt hjælpe dem, da vi ser ofte, at det er noget der bliver glemt, og så kommer skaderne igen.
Hvis det skulle ske at børnene får ondt et sted, har vi oplevet, at de slet ikke kommer til træning. Der vil vi gerne råde børnene til at komme til træning alligevel pga. det sociale, samt at hvis man har ondt i skulderen, kan man svømme ben og blive bedre til det, eller omvendt svømme arm og blive bedre til det.
Hvor meget skal mit barn spise?
Børn, der dyrker sport, skal spise mere, end børn der ikke gør. Vi ser meget tit, når vi er afsted på træningslejre og stævner, at børnene ikke får nok at spise. Dette gør, at de ikke har energi til at træne ordentligt, men gør også, at de har mindre energi i skolen til at kunne fokusere på, hvad lærerne snakker om.
GTI arrangere årligt et kost og ernæringsforedrag som vi opfordre alle forældre at deltage i. For dem som ikke skulle have mulighed for at deltage er der information at finde her.
GTI Kost og Ernæring Foredrag
Derudover kan man går ind på Team Danmark, og (lidt for sjov) prøve at indsætte barnets aktivitetsniveau i dagligdagen.
Kan gøres på følgende link:
Teamdanmark Kostberegner
Ud fra det får man ca. et forbrug hvor mange KJ jeres børn bruger i løbet af en dag. (Den går fra 11 år, men vil mene at 8, 9 & 10 årige også kan bruge den, og således få et ca. estimat ved at sætte den til 11 år)
Derefter kan man gå ind på følgende link:
Teamdanmark Kostråd
Og få nogle ideer til hvor meget mad ca. at jeres børn skal spise.
Hvordan bliver jeg frivillige
Du vil gerne hjælpe til men ved ikke hvordan du kommer i gang?
GTI afholder et opstartsmøde i hver sæson hvor forældre opfordres til at deltage som frivillig i foreningsarbejdet men hvis man ikke havde mulighed for at deltage så kontakt en af de ansvarlige for de forskellige foreningsgrupper.
Se mere under Frivillige
Mit barn skal finde sponsorer
Da GTI er afhængig af sponsor støtte skal børnene vende sig til at søge sponsorer og hvordan gør man så det. Forældre og familie kan selvfølgelig vælge selv at sponsorer og ellers er det på med arbejdstøjet og komme ud og finde nogle firmaer og forretninger som syntes det er en god ide.
I kan finde detaljer om hvordan og hvorledes det foregår her.
At finde Sponsorer
Gode links at kende
Det kan være svært at finde rundt i svømmeverdenen. Her er nogle beskrivelser til forskellige links og apps som er gode at kende som svømmeforældre.
Livetiming - App og hjemmeside med information omkring de forskellig stævner såsom startlister, programmet, resultater og live tracking af stævnet. Her kan man se hvornår ens barn skal svømme, i hvilke løb og hvornår løbene afholdes. Når stævnet afholdes kan man også holde øje med tiderne live. Find link under Links.
Svoem.dk og Svøm App - Information omkring svømmere som er registreret i Dansk Svømmeunion, deres historik og udvikling. Her kan I finde information for jeres barns udvikling i deres svømmekarriere. Find link under Links.
Klubmodul App'en - Mobilapplikationen som er sidestykket til foreningens hjemmeside. Tilgængelig på både Iphone og Android