Fint besøg i Greve Svømmehal

Søndag den 13 august stod i hyggens og lærringens tegn, da der var fint besøg af 3 af landes bedste årgang 2002 drenge i brystsvømning. Jeg har længe gået med tanken og drømmen, om at lave et sådanne "nørde/vidensdeling arrangement" med netop disse drenge, da jeg igennem det sidste år, har set den fantastiske udvikling de har været igennem - også har de bare givet hinanden nogle fede kampe, ude til de forskellige sammenkomster og ikke mindst mesterskaber, som har fundet sted hen over året. Det lykkedes endelig at få fundet en dato hvor vi kunne mødes - dog noget senere end jeg havde ønsket mig fra start. Men - det lykkedes.

De 3 drenge bestod af et velkendt ansigt, nemlig vores egen Casper Mørkhøj Hartington, Asger Væver Hartvig fra Hørsholm Svømmeforening, og Carl Emil Lønborg fra Gentofte Svømme Klub. De er i skrivende stund landets 3 hurtigste 2002 drenge på 200 bryst på kortbane - så man må sige at der bestemt var masse viden tilstede, men også en stor portion respekt for hinanden.

Som sagt, var formålet at hygge sig, få set hinanden igen efter en lang sommer, også bruge noget tid på, at lære af hinanden gennem vidensdeling og tekniske fokuspunkter. For god ordens skyld skal det siges, at det på ingen måde var undertegnede, der skulle stå for noget læring - det var DEM der skulle lære MIG noget, og af hinanden.

Asger fortæller, at de i Hørsholm har fået hjælp udefra gennem Bo Jakobsen, som nok er at regne for landets bedste tekniske træner hvad angår svømning. I Asgers tilfælde, arbejdede de blandt andet med hans træk i armtaget. Han fik af vide at han skulle have fokus på at i selve trykfasen indad med armene, skulle han aktivere de store muskler som sider ned langs siden af kroppen (også kaldet vingerne). Det har givet ham mere fremdrift i sin brystsvømning, og et bedre løft - så en god invistering. De fik også kigget på hans flyben i pulloutet, som er blevet væsenligt kraftigere, og dermed også mere fremdrift. Drengene prøvede herefter nogle tekniske øvelser, for at aktivere vingerne mere.

Carl Emil fortæller, at de også har haft besøg af Bo. Carl Emil får meget af de samme ting af vide som Asger mht armtaget og trækket, men som forskel, bliver Carl Emil bedt om, at hans flybenspark, kun skal fungere som balance stabiliserende, i forbindelse med pulloutet. Det er jo en forskel, og vi snakker om, at det kan have noget at gøre med kropsbygning og generel styrke i bensparket. Carl Emil har helt bestemt fået meget ud af det, og er fint tilfreds med udviklingen af han brystsvømning hen over året, med de tips og råd han har fået af Bo, og af sin daglige træner Anders.

Carper fortæller, at vi i vores træning har haft 100% fokus på at bensparket SKAL fungere som første priroitet, inden noget andet. Effektive benspark har været nøglen til succes for Casper. Dernæst, har vi kigget på breden af armtaget, inden catch begynder. Vi har arbejdet med meget bredt armtag, for at give maksimal mulighed for tryk og løft. Men som sagt, benspark benspark benspark! Det prøvede de 2 andre så, og sagde begge "det er satme hårdt at svømme sådan" :-) jaaaaaa, det skal jo heller ikke være let at svømme stærkt.

En rigtig fin dag, sluttede naturligvis af med konkurrence - hvem kunne svømme hurtigst på 25 bryst. Den vandt Asger!

Et sådanne arrangement vil jeg rigtig gerne lave flere af i løbet af året, og gerne sammen med de respektive svømmeres trænere. Jeg håber at der kommer noget god feedback på dette indlæg, og jeg hører gerne kommentarer eller lignenden. Jeg er rigtig godt tilfreds med det der kommet ud af det. Så på vejne af GTI - tak til "Team Golden Boyz" det var en god dag

/John Olsen - john@gtiswim.dk

UdskrivEmail

Vi sponsorerer også GTI

 
Bliv sponsor for GTI
Kontakt sponsor@gtiswim.dk
 • Ulla og Henrik Jørgensen

 • Tune Slagteren I/S

 • Guldsmeden

 • SISK Invest

 • Kønig & Partnere Advokatfirma

 • LJ Transport Aps

 • Johansen Dekoration AS

 • J.E. Ejendomme

 • PBH SAP Consulting

 • Viol Support

 • Fam. Søby

 • JS-Electric A/S